Deze website maakt gebruikt van cookies voor het verbeteren van de gebruikerservaring

Cookies toestaan

Voorzieningen

 

Groen 

Ziet u zich al zitten op een mooie dag? Aan een groen en ruim Treebeekplein met mooie bomenlaan? Door het plein in ere te herstellen wordt het weer het park van weleer en nodigt het uit voor heerlijke picknicks, lekkere buitenspeeluurtjes en spontane ontmoetingen. 

Onderwijs

Er komt een nieuwe brede school in Treebeek, waar katholiek en openbaar onderwijs geboden wordt. Daarbij zijn er onder hetzelfde dak ondersteunende faciliteiten als een peuterspeelzaal en is er kinderopvang (voor- en naschoolse opvang). Een pluspunt voor jonge gezinnen, want u heeft dan in de wijk kwalitatief onderwijs en ondersteunende activiteiten binnen handbereik! 

Zorg en welzijn op één plek

Een fijne buurt is een buurt waar jong en oud prettig woont en ook de nodige faciliteiten vindt. Daarom onderzoekt de gemeente samen met Wonen Zuid en zorgaanbieders of het mogelijk is een welzijnscentrum en zorgappartementen te bouwen in Treebeek. In dit centrum, op de plaats van de huidige Openbare Basisschool, komen voorzieningen voor verenigingen, voor zorg en welzijn. Bestemd voor alle inwoners van Treebeek, waardoor het straks echt een ontmoetingsplek wordt voor jong en oud!

Winkelen 

Een prettige woonwijk heeft winkels voor de dagelijkse boodschappen binnen handbereik. Aan de Schildstraat vind je lunchzaakjes, een kapper, bakker, bloemist. En ook een splinternieuw winkelcentrum met onder meer de PLUS supermarkt.. Deze winkels vormen samen met de voorzieningen voor zorg en welzijn en met de aangrenzende woon/werkwoningen het nieuwe ‘Hart van Treebeek’. 

Centraal in de omgeving

Shoppen in de Heerlense binnenstad: 15 minuten
Terrasje op het Vrijthof: 30 minuten
Winkelen in Aken: 30 minuten
Museumbezoek in Hasselt: 50 minuten vanuit Treebeek bent u zo op de A76 en heeft u een perfecte verbinding met de rest van Limburg, Nederland, België en Duitsland.   

Enthousiast over wonen in Treebeek?

Neem dan contact met ons op.

Lees meer...

Meer weten over Treebeek?

Dan kunt u hier de gebiedsvisie Treebeek downloaden