Deze website maakt gebruikt van cookies voor het verbeteren van de gebruikerservaring

Cookies toestaan

"Samen wordt het beter"

Door Theo Quaedvlieg

Theo Quaedvlieg is eigenaar van de Plus in Treebeek. Met veel enthousiasme en gedrevenheid vertelt hij over 'zijn' wijk en zijn winkel.

“Tot 2010 woonden mijn vrouw en ik in Treebeek. We hebben het altijd enorm naar onze zin gehad hier, en we missen de wijk op het moment ook echt. We hebben warme herinneringen aan de barbecues en feestjes met onze buurtgenoten. Op dit moment wonen we in België, maar zijn vastbesloten terug te komen naar Treebeek.” 

 

Verbonden

Een Plus supermarkt is sterk verbonden met de buurt. “Dat komt”, vertelt Theo enthousiast, “doordat iedere supermarkt een zelfstandige eigenaar heeft en geen filiaalleider of franchisenemer. We zijn een coöperatie, iedereen is eigenaar en daarom gepassioneerd bezig om van zijn supermarkt een lokaal succes te maken. Er is bijvoorbeeld veel ruimte om producten in te kopen waar lokaal vraag naar is. Daarnaast is onze supermarkt ook sterk betrokken bij het sociale leven in Treebeek. We sponsoren verenigingen, doen mee aan lokale acties en kennen onze klanten. Groot deel van onze medewerkers komt uit de wijk, dat helpt ook.” De locatie van Plus Quaedvlieg, aan de Schildstraat, was eigenlijk bedoeld als noodwinkel. “Maar we zitten hier al vanaf 2002. Ik hoop dat we in 2014 onze nieuwe supermarkt kunnen openen aan het Treebeekplein. En dat we er zelf vlakbij kunnen wonen, in één van de nieuwe woningen die momenteel gebouwd worden.”

 

src=http://treebeek.nl/beheer/fckeditor/editor/../../../plaatje.php?id=123&ext=_groot 

Warm hart

Theo draagt de wijk een warm hart toe. “Natuurlijk, ik geloof echt in de kracht van de wijk. We doen het samen, dat is juist zo mooi. Mensen helpen elkaar, staan elkaar bij. Dat zie je nu ook aan de plannen die er voor de wijk liggen. Wonen Zuid is initiatiefnemer, maar kan op mijn steun rekenen. We zitten op het moment in een positieve flow. Er wordt hard gebouwd, de eerste huizen worden eind van de zomer al opgeleverd. Dan kan hopelijk snel gestart worden met de bouw van de nieuwe winkels. Maar ik heb meer ideeën: ik zou graag een kleine lunchroom beginnen waar mensen elkaar kunnen treffen en tegen kostprijs koffie kunnen drinken met wat lekkers erbij. Op die manier verbroederen we de wijk nog meer en groeit Treebeek uit tot een wijk met een écht hart.”

 

 

Kijk hier direct welke woningen te huur zijn.

Lees meer...

Kijk hier direct welke woningen te koop zijn.

Lees meer...