Deze website maakt gebruikt van cookies voor het verbeteren van de gebruikerservaring

Cookies toestaan

"Hier voel ik me thuis"

Door Floor Hornman

Floor Hornman (31) groeide op in Geleen en kwam in november 2010 met haar twee zoons (4 en 8 jaar) naar Treebeek. In eerste instantie voor de school, maar ze woont nu alweer anderhalf jaar met veel plezier in de wijk. 

Floor: “We zijn hier met open armen ontvangen. In Wijnandsrade hadden we het niet erg naar onze zin. Het is een kleine en gesloten gemeenschap waar we niet goed konden aarden. Voor mijn zoon ging ik op zoek naar ander onderwijs, omdat hij op de school daar zijn draai niet kon vinden. Ik kwam uit bij de Jenaplan-school in Treebeek. Het voelde direct goed, vanaf het eerste gesprek. Hier wonen voelt als een warm bad. De wijk spreekt me aan, ik houd van de oude huizen en de sfeer die ze uitstralen. Ik houd van de mensen die hier open en verwelkomend zijn, me helpen en een oogje in het zeil houden. Mijn kinderen hebben het hier naar hun zin omdat ze zich opgenomen voelen in de gemeenschap en volop vriendjes hebben. Ik voel me hier thuis omdat ik een paar leuke vriendinnen hier heb leren kennen en dat maakt dat ik het hier erg fijn heb. Dit is de eerste plek waar ik me echt thuis voel, nadat ik mijn ouderlijk huis heb verlaten.”
 
src=http://www.treebeek.nl/beheer/fckeditor/editor/../../../plaatje.php?id=242&ext=_groot
 

Betrokken bij de toekomst

Floor is betrokken bij de toekomst van de wijk. “Eerder dit jaar bezocht ik een bijeenkomst over de wijk en de toekomstplannen. Ik ben erg positief over de plannen die er liggen. Begrijp me niet verkeerd: ik hou van Treebeek en de huidige wijk is uitstekend. Maar het kan nog beter. Door meer afwisseling in koop- en huurhuizen en door afwisseling in prijsniveau kan de wijk verder groeien. Door onder andere de plannen voor nieuwe voorzieningen zullen er  winkels bijkomen, de leefbaarheid wordt groter. Zoals ik het nu zie, ligt mijn toekomst in Treebeek. Nu woon ik in een huurhuis, maar het lijkt me fijn als ik hier ooit een huisje kan kopen.”
 
 

Kijk hier direct welke woningen te huur zijn.

Lees meer...

Kijk hier direct welke woningen te koop zijn.

Lees meer...